A legfontosabb dolgok a fogpótlásról

August 22, 2012

Sok esetben előfordulhat, hogy teljes kivehető fogpótlások esetében, miután teljes fogsortól megszabadultak, a beteg ellenzi a protézis alkalmazását. Hányingere van  tőle, utálja, nem tudja és nem is akarja megfelelően használni, nem bírja elviselni. Ilyen eseteknél is van ma már megoldás, hiszen fogatlan állcsontba is lehetőség van fix fogpótlást implantálni. Ez a fogbeültetés implantációs fogpótlás, amikor implantátumokat – műgyökereket – helyeznek el a állcsontokba, és erre építhetnek rá aztán a koronákat. Egy átmeneti gyógyulási periódus azonban az implantáció előtt is szükséges, így erre az időszakra ideiglenes protézist szokás adni. A megoldást előtte kategorikusan kizáró betegek gyakran meg is szeretik ezt. Sokan annyira megkedvelik a protézist, hogy le is tesznek az implantációs megoldásról, és inkább csináltatnak egy végleges kivehető fogsort. Igazából nem nagyon lehet előre megjósolni, hogy szeretni fogja-e az adott beteg a protézist. Ezek a dolgok csak akkor derülnek ki, amikor elkészül a pótlás.


 

Régen többféle anyagból készültek fogpótlások, így például tantálból, kerámiából, manapság azonban már a technológiai fejlődésnek köszönhetően elsősorban titánból készülnek. Ennek az anyagnak az a nagy előnye, hogy a szervezet roppant jól tolerálja: ritkán lökődik ki, gyakorlatilag „össze tud nőni” a csonttal. Azelőtt a beültetett implantátumokat 8 hónap-1 év után lehetett terhelni, mára azonban ez az idő lerövidült, már csak 2-3 hónapot kell várakozni a beültetést követően, hogy ráhelyezhető legyen a fogpótlás. A titán viszonylag gyorsan terhelhető. Az esztétikai szempontok egyébként is kiemelten fontosak a fogpótlások esetében, de a mai korszerű fogpótlási eljárásoknak köszönhetően a mesterséges fogak a természetes fogakkal egyenlő fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek mind esztétikai megjelenésükben, mind teherbírásukban. 

 

Lehet-e boldog valaki egyedül - Hogyan találjuk meg a boldogságot az életben?

August 9, 2012

Az emberek sokszor a boldogságot kizzárólag a mások társaságához, egy társhozkapcsolják.


 

Az intim együttlétek a leggyakoribb céljai az emberek kapcsolatkeresésének, melynek célja a magány elől való menekülés és a boldogság keresése. A boldogság egyedül is elképzelhető, jóllehet elsőre eléggé reménytelennek hangzik. Amennyiben szingliként végzed, visszakúszik a magány, elkezded magad nem kívánatosnak, vagy ami a legrosszabb, olyannak érez...


Continue reading...
 

Categories

Blog Archive

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola